Donderdag 24 mei 2018 - Louwman Museum, Den Haag

Sprekers

1E89EC04-E0FE-494F-8AB8-ED711CB5DBD1

Julien Blanchez, Google Cloud

Julien Blanchez is Global Security & Compliance Strategist at Google. He has worked 9 years with the company, between Europe and California where he was based lately, embedded with security engineering teams. He specializes in bridging technology with market expectations, specifically on security and privacy. A European citizen, he is very keen on making technology work for everyone, in greater transparency and full trust. He joined Google after past functions with SAP in global corporate strategy in Germany, with Barco in Singapore and The Boston Consulting Group in Brussels. A graduate of the Université Catholique de Louvain in Belgium, he has a post-graduate degree in Maritime Sciences from the University of Antwerp and later went through an executive program at Harvard Business School.

Foto Mark

Mark Bloemsma, Forcepoint

Als Sr. Consulting System Engineer EMEA is Mark Bloemsma verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren van high-end enterprises in Europa, Midden-Oosten en Afrika bij het selecteren en implementeren van de diverse Forcepoint-producten. Daarnaast werkt hij nauw samen met productmanagers aan de ontwikkeling van het productportfolio. Met een sterke focus op het User en Data security portfolio is dhr. Bloemsma bekend met de privacy aspecten die komen kijken bij het monitoren van data en eind gebruikers op de werkvloer.

Mark kwam in dienst bij Forcepoint in 2010 als Sr. System Engineer en trad op als technisch consultant in de Benelux-regio waar hij brede praktijkervaring en security expertise opdeed. Voor Forcepoint deed hij al uitgebreide ervaring op in de security-branche in zijn functies als adviseur penetratie/testing – ethical hacking en security consultant bij Dimension Data. Hij behaalde daar ook zijn Cicso certificaten CCNP en CCSP. Bloemsma startte zijn carrière in 1998 bij Pink Elephant, nu PinkRoccade, en hield zich toen voornamelijk bezig met IT-networking waaronder routers, switches en firewalls.

IMG_3793

mr. Ans Duthler, Duthler Professionals

Ans Duthler is een jurist met ruime ervaring in de juridische dienstverlening op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht. Ze is coach en opleider van juristen. Ze is specialist in het ICT recht met de nadruk op privacy en gegevensbescherming. Als manager van de Duthler Academy is Ans verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van de aangeboden opleidingen.  Ans verzorgt een aantal modules van de Leergang FG, waarin ze haar ervaring op het gebied van het ICT recht deelt.  Ans is Functionaris Gegevensbescherming en  verzorgt de tweedelijns ondersteuning voor de (aspirant) FG.  Daarnaast is Ans betrokken bij Duthler Professionals. In deze hoedanigheid houdt ze zich onder andere bezig met het matchen van de juiste FG bij de organisatie en andersom.

Peter van Lingen, Citrix

Juliëtte-van-Doorn-720x481

Mr. Aleid Wolfsen, Autoriteit Persoonsgegevens

Aleid Wolfsen is in 2016 benoemd tot voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Eerder was hij al verbonden aan de Autoriteit Persoonsgegevens als lid van de raad van advies.

Voor zijn benoeming tot voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens heeft Wolfsen zowel in de politiek gewerkt als binnen de rechterlijke macht. Tussen 1998-2001 was hij rechter in Amsterdam en daarna tot begin 2002 vice-president van de rechtbank Haarlem. Van mei 2002 tot 2008 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en hield hij zich onder meer bezig met Justitie en Antilliaanse zaken. Hij was van 2008 tot 2014 burgemeester van Utrecht.

Wolfsen was van 1979 tot 1994 in verschillende functies werkzaam bij het parket van de officier van justitie en bij de arrondissementsrechtbank in Zwolle. Hij combineerde de werkzaamheden met een studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, die hij in 1993 voltooide. Daarna werkte hij bij het ministerie van Justitie, onder andere als projectleider Herziening Rechterlijke Organisatie.

anne

Mr. dr. Anne-Wil Duthler, First Lawyers

Anne-Wil is bestuurskundige en juriste. Gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op modellen van Trusted Third Parties (TTP’s). Oprichter van First Lawyers.

Sinds februari 2014 is zij advocaat. Zij treedt op voor bedrijven en instellingen die ICT-geschillen hebben of dreigen te krijgen en vertegenwoordigt organisaties die boetes opgelegd krijgen. Tevens is zij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, waar zij voorzitter is van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie. Zij treedt daarnaast op als arbiter in geval van ICT-geschillen.

Tijdens het Nationaal Privacy Event is zij dagvoorzitter.

ELN_JD_0709_1642-720x509

David Kemp LLM, Micro Focus

David, EMEA Specialist Business Consultant, Micro Focus contributes to business development in EMEA. He provides experience and guidance to senior corporate officers to address current and future Information Management & Governance challenges.

By profession he is a Solicitor of the Supreme Court of England and Wales, having obtained a Masters Degree in Law from Oxford University. After external counsel experience, he spent 10 years in Insurance Broking in London before joining ABN AMRO Bank in 1990. With 19 years there as a corporate banker and in-house counsel & compliance officer, he joined HPE (Micro Focus) effectively in March 2010.

Currently he is using his experience to advance the GDPR programme of Micro Focus, amongst other facilities.

 

microsoft-2

Hans Bos, Microsoft

Hans Bos is sinds 2008 bij Microsoft Nederland werkzaam als National Technology Officer (NTO). Zijn missie is “Empowering People and Organizations to achieve more using innovative information technology.”

Kenny van Ierlant 2

Dr. Ken van Ierlant, Virtual Clarity

Dr. Ken van Ierlant  heeft zijn studies gevolgd op de Katholieke Universiteit (KU) Leuven, daarnaast in Lausanne, Zwitserland en in Frankrijk bij Insead Fontainebleau. Ken is Global Leader Digital Platform bij Virtual Clarity in de UK en tevens Digital Thought Leader (van KNVI) en heeft als CIO/CDO/CEO ruime ervaring opgebouwd op het gebied van turn-arounds en transformatieprocessen binnen internationaal georiënteerde ondernemingen. Kenny is ook gastlector bij Tilburg University en Nyenrode University.

 

 

andre-diesheuvel-720x480

Drs. André Biesheuvel RE RA RFG, Duthler Associates

Drs. André Biesheuvel RE RA is bedrijfseconoom, Register Accountant en Register IT Auditor. Hij is meer dan tien jaar partner voor Duthler Associates. Daarvoor was hij tien jaar partner voor KPMG. André combineert zijn kennis en ervaring op het gebied van bedrijfseconomie en accountancy met die van ICT. Hij is de bedenker van het concept van Standard Business Reporting (SBR). In de afgelopen jaren heeft André met zijn team van professionals Duthler Academy opgebouwd.

In de Academy worden functionarissen voor gegevensbescherming opgeleid, presenteren deze functionarissen zich in het FG Register en kunnen bedrijven en instellingen Privacy Seals verkrijgen. Binnen de praktijk van Duthler Associates vervult André de rol van managing partner.